Události:

Vše co se u nás událo a přinesl život ...

Úvod

•  Události

• Naše fenečky

• Fotogalerie

• Výmarský ohař

Monvi Salvia

• Naše štěňátka

• Kniha návštěv

• Informace

 

 

• 2010

• archiv 2009

• archiv 2008

• archiv 2007

• archiv 2006

 

13.11.2006

Dnes jsme zprovoznily anglickou jazykovou verzi našich stránek. Prozatím nejsou všechny stránky plně přeložené, proto prosím přijměte moji omluvu. Postupně budeme vše doplňovat

 

05.11.2006

Včera jsem od Monvi dostala krásný dárek k narozeninám. Na Mezinárodní výstavě v Nitře získala ve třídě šampiónů od pana rozhodčího Miroslava Stanovského ocenění - výborná 1, CAC, CACIB a BOB a k mé obrovské radosti  se tak stala vítězem plemene. V závěrečných soutěžích VII. skupinu posuzovala paní Hana Ahrens, která Monvi zadala titul BOG4!!!

Podrobnosti najdete na stránce Naše fenečka v sekci - Výstavní úspěchy

 

29.10.2006

Připravila jsem pro Vás krátký článek o variantách srsti výmarského ohaře.Snažila jsem se zejména o genetický náhled  a přiblížení některých genetických zákonnitostí.

Přečíst si ho můžete na stránce Výmarský ohař v sekci - Varianty srsti

 

26.10.2006

Máme nové fotečky od naší kamarádky Shefisky, která přijela k nám na 14 dní do Brna. Včera jsme využily nádherného Babího léta k nafocení opravdu zdařilých fotek našich šedivých holčiček.

Shlednout je můžete na stránce Naše fenečka v sekci - Fotogalerie  

 

23.10.2006

Tento víkend jsme si udělaly velmi pěkný výlet do Budapešti  a zároveň jsme se zúčastnily dvou mezinárodních výstav, které se zde konaly. V sobotu Monvi získala ve třídě pracovní ocenění výborná 2. A v neděli opět v pracovní třídě ocenění výborná 2, res. CAC a res. CACIB.

Podrobnosti najdete na stránce Naše fenečka v sekci - Výstavní úspěchy

 

09.10.2006

Po velmi pečlivém výběru vhodného psa pro první plánované krytí naší Monvi jsem dospěla ke konečnému rozhodnutí. A tak Vám konečně mohu představit budoucího tatínka našich štěňátek.

Jmenuje se Mojo´s Vini Vidi Vici, původem je ze Spojených států amerických, odkud byl importován do Francie.

Více informaci najdete na stránce Naše štěňátka v sekci - Plánované vrhy

 

08.10.2006

Tentokrát jsem po dlouhé době doplňovala.

V sekci Výmarský ohař je to Historie plemene a Podmínky chovnosti, kde je aktualizována ČÁST VI. podmínky pro zařazení psů a fen VO do chovu - změny platné do 01.06.2006.

A dále pak v sekci Informace je nově zprovozněn Kalendář - zde Vás budeme informovat o zajímavých kynologických akcích. Prozatím je zpracován přehled výstav na rok 2007 v ČR.       

 

27.09.2006

Konečně máme v průkazu průvodu oficiálně potvrzeno, že Monvi splnila CHOVNÉ PODMÍNKY Klubu chovatelů výmarských ohařů.

Nyní nám již nic nebrání tomu, abychom začaly plánovat šťěňátka.

Více informaci najdete v sekci - Plánované vrhy

 

23.09.2006

Dnes se v Radslavicích u Přerova konalo Mistrovství Moravy a Slezska.

Monvi zde běžela svůj první coursingový závod.  Na trati o délce 850 m předvedla v obou kolech vyrovnaný výkon a doběhla si pro:

1. místo v plemeni a titul Mistr Moravy a Slezska 2006.

Foto převzato z webu MS coursingu

 

17.09.2006

Zúčastnily jsme se Klubové výstavy v Telči, kterou vyvrcholily oslavy  40. výročí založení Klubu chovatelů výmarských ohařů ČR. Feny ve třídě otevřené, pracovní a vítězů posuzoval polský rozhodčí Marek Roszkiewicz. Monvi ve třídě vítězů obdržela známku výborná. Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy.

Bohužel mé očekávání, že se na této mimořádné výstavě dočkáme  opravdu velmi podrobného posouzení všech jedinců v kruhu, se nenaplnilo. Narozdíl od ostatních rozhodčích v dalších kruzích pan Roszkiewicz určoval pořadí pouze prvních dvou fen,třetí a čtvrté místo nezadával vůbec. Přiznám se, že jsem se jistému rozčarování neubránila.

 

09.09.2006

Dovolte abych se s Vámi opět podělila o svou další obrovskou radost:

Dnes jsem se s Monvi zúčastnila SPECIÁLNÍCH VODNÍCH PRACÍ, které pořádal OMS Litoměřice ve spolupráci s Mysliveckým sdružením v Úštěku.

Monvi nezaváhala, předvedla výbornou práci a získala tak I. cenu s plným počtem 100 bodů  a zároveň i pracovní titul CACT!!!  V celkovém pořadí (15 zúčastněných a 11 dokončivších psů, z toho 3 x VOK) se umístila na krásném 2. místě. Podrobnosti najdete v sekci - Zkoušky

 

02.09.2006

Dnes Monvi, úspěšně absolvovala PODZIMNÍ ZKOUŠKY OHAŘŮ, pořádané OMS Vyškov v honitbě Mysliveckého sdružení Rousínov. Pod vedením mé kamarádky Veroniky Pifkové z chovatelské stanice Shefis, které tímto opět velmi děkuji, získala Monvi I. cenu a 270 bodů.  Podrobnosti najdete v sekci - Zkoušky

 

31.07.2006

V neděli se Monvi zúčastnila Národní výstavy v polském Bedzině, odkuď si ze třídy pracovní odvezla titul výborná 1, CWC. Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy

Protože mně tentokrát pracovní povinnosti nedovolily jet na tuto výstavu, děkuji tímto Verči, která se zhostila úlohy handlerky.

PS: Děkujeme kamarádce SHEFISce za poskytnutí fota z NV v Bedzině

 

22.07.2006

Další skvělá zpráva a opět má obrovská radost:

Dnes Monvi úspěšně absolvovala další zkoušku pro rozšíření své lovecké upotřebitelnosti, tentokrát SPECIÁLNÍ ZKOUŠKY Z VODNÍ PRÁCE, které pořádal OMS Kroměříž ve spolupráci s Mysliveckým sdružením Hulín. Monvi předvedla výbornou práci a získala I. cenu s celkovým počtem 92 bodů. Tímto svým dalším výkonem se v celkovém pořadí (11 zúčastněných a 7 dokončivších psů) umístila na 3. místě. Podrobnosti najdete v sekci - Zkoušky. Mé velké díky patří i tentokrát kamarádce Veronice Pifkové z chovatelské stanice Shefis, za výborný nácvik a perfektní předvedení Monvi i na těchto zkouškách.

 

17.07.2006

Dovolte abych se s Vámi podělila o svou obrovskou radost:

V sobotu Monvi úspěšně absolvovala LESNÍ ZKOUŠKY, které pořádal OMS Šumperk v honitbě Hrabová - Dubicko. Získala I. cenu s počtem 226 bodů a tímto svým vynikajícím výsledkem se v celkovém pořadí umístila na krásném 3. místě. Podrobnosti najdete v sekci - Zkoušky. Mé velké díky patří kamarádce Veronice Pifkové z chovatelské stanice Shefis, za výborný nácvik a perfektní předvedení Monvi na těchto zkouškách.

 V neděli jsme se pak zúčastnily dvou výstav ve slovenských Košicích. Nejdříve Národní výstavy a následně Speciální výstavy výmarských ohařů, kde si Monvi ze třídy otevřené odvezla 2 x titul CAC. Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy

 

03.07.2006

Obdržely jsme oficiální certifikát, kterým je Monvi přiznán titul Slovenský šampión krásy.

Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy

 

26.06.2006

Máme nové fotečky, tentokrát  od profesionálního fotografa pana Luboše Chaloupky. Tahle portrétní série vznikla v Litoměřicích dne 22.05.2006. Shlédnout ji můžete ve   Fotogalerii

  © foto Luboš Chaloupka

 

17.06.2006

Dnes se běhalo na coursingové dráze v Radslavicích. Monvi svým dalším úspěšně zvládnutým párovým během dokončila licenční zkoušku potřebnou pro udělení coursingové licence.

 

11.06.2006

Včera jsme se zúčastnily Klubového závodu v poslušnosti, který pořádala Psí škola K-9.  Přihlášení pejsci byli rozděleni do 3 kategorii - začátečníci, mírně pokročilí a pokročilí. Výkony psovodů a jejich psů posuzovala rozhodčí Alice Slámová. Společně s námi nastoupilo v kategorii pokročilých celkem 13 psů. Monvi absolvovala všech deset disciplín s celkovým počtem 87,5 bodů ze 100 a získala tak krásné 2. místo

 

07.06.2006

Připravily jsme pro Vás krátké povídání o naší fenečce Jívě z Krokočínských lesů "Monvi". Pokud jste alespoň trošičku zvědaví podívejte se na její Portrét

 Portrétní fotografii pro nás zhotovil profesionální fotograf Luboš Chaloupka. Děkujeme

 

03.06.2006

Dnes jsme se vrátily z Mezinárodní výstavy v Nitře. Výmarské ohaře posuzovala slovinská rozhodčí Tatjana Urek. Ve svém posuzování byla opravdu velmi důkladná, každého pejska si podrobně prohlížela a prohmatávala. Monvi ve třídě šampiónů získala ocenění V1, CAC a následně i titul CACIB, stala se tak nejlepší fenou v plemeni. A zároveň tímto výsledkem splnila podmínky pro udělení titulu Slovenský šampión krásy.

Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy

 

31.05.2006

Dodatečně přidáváme několik obrázků ze zimního coursingového tréninku v Radslavicích pořádaného dne 19.02.2006

Jak to Monvi šlo, se můžete podívat ve Fotogalerii

  Foto převzato z webu MS coursingu

 

29.05.2006

Poslední květnovou sobotu jsme vystavovaly v Lysé nad Labem na Speciální výstavě výmarských ohařů pořádané KCHVO ČR. Feny ve třídě otevřené, pracovní, vítězů a veteránů posuzoval pan František Kaplan. Monvi ve třídě vítězů získala ocenění výborná 1 a titul CAC.

Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy

  A v neděli jsme se pro změnu vydaly na coursingovou dráhu do Radslavic, kde byla Monvi přihlášena na své první dva běhy licenční zkoušky. V prvním kole úspěšně absolvovala sólový běh a ve druhém kole zvládla výborně i párový běh.

PS: Děkujeme kamarádce SHEFISce za poskytnutí fota z SV v Lysé nad Labem

 

22.05.2006

V sobotu 20.05. jsme byly na Mezinárodní výstavě v Litoměřicích, kde posuzoval pan František Kaplan. Monvi opět ve třídě šampionů získala ocenění výborná 1, CAC, res. CACIB.

Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy

 

14.05.2006

Ani tento víkend jsme nezahálely a zúčastnily jsme se našich prvních služebních zkoušek.

Náš výkon na zkoušce základní ovladatelnosti (ZZO) posuzoval rozhodčí Milan Mnich.

První část poslušnosti absolvovala Monvi se ztrátou 5 bodů, u speciálních cviků pak již nezaváhala.

A tak náš celkový výsledek je 55-PV, známka výborná.

Podrobnosti najdete v sekci - Zkoušky

 

08.05.2006

Tentokrát přicházíme s výstavními novinkami již týden starými, ale propříště se již zase polepšíme.

V sobotu 29.04.06 jsme byly na Mezinárodní výstavě v Praze. Asi jako většina ostatních vystavujících, jsem byla opravdu hodně zvědavá na posouzení belgické rozhodčí Daniele Letroye. Paní rozhodčí byla při posuzování hodně důkladná a tak mám radost, že Monvi získala ve třídě šampionů ocenění výborná 1, CAC, res.CACIB.

V neděli 30.04.06 jsme jely na Mezinárodní výstavu do polského Opole. Opět jsme vystavovaly ve třídě šampionů, kde tentokrát Monvi získala ocenění V3.

Podrobnosti z obou výstav najdete v sekci - Výstavní úspěchy

PS: Děkujeme kamarádce SHEFISce za poskytnutí fota z MVP Praha

 

25.04.2006

Jsem ráda, že Vám mohu ve fotogalerii nabídnout ke shlédnutí  nové fotografie "Monvi" tentokrát na téma Lesní romance

 

22.04.2006

Dnes jsme jely na mezinárodní výstavu do Českých Budějovicích. Monvi získala ve třídě šampionů ocenění výborná 1 a titul CAC.

Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy

 

08.04.2006

Na Národní výstavě v Ostravě získala Monvi ve třídě šampionů ocenění výborná 1 a titul CAC.

Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy

 

02.04.2006

Včera na maďarské Národní výstavě v Pápě získala Monvi ve třídě šampionů ocenění V1 CAC a zároveň se stala nejlepším psem v plemeni a odvezla si tak titul BOB.

Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy

 

18.03.2006

A opět jsme vyrážely na výstavu, tentokrát do Nitry na Celostátní výstavu Nitracanis. Bylo přihlášeno 7 psů a 10 fen a Monvi ve třídě šampiónů získala ocenění V2 res. CAC. Zajímavostí zde bylo, že se nezadával titul "nejlepší pes" a "nejlepší fena". Rozhodčí vybíral přímo ze všech CAJC A CAC psů i fen vítěze plemene BOB.

Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy

Druhou novinkou je zprovoznění další časti našich webových stránek. Doplnila jsem sekci Odkazy  

 

06.03.2006

Tento víkend jsme se zúčastnily Mezinárodní výstavy v chorvatském Zagrebu. V sobotu si Monvi z výstavního kruhu odnesla titul CAC ve třídě otevřené a v neděli opět titul CAC pro změnu ve třídě pracovní.

Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy

 

24.02.2006

Doplnila jsem stávající Chovatelský a zápisní řád Klubu chovatelů výmarských ohařů ČR, včetně podmínek k uchovnění.

Ale pozor:

Dle sdělení ČMKU končí platnost stávajících klubových chovatelských řádů k 01.03.2006 (dle platné legislativy ČR). K tomuto datu končí platnost i Chovatelského řádu ČMKU.

Od 01.03.2006 bude platný Řád na ochranu zvířat při chovu ČMKU. Tento řád podléhá schválení ÚKOZ a bude platný pro všechny členské subjekty ČMKU. Kluby si mohou následně zpracovat své vlastní řády, které budou opět podléhat schválení ÚKOZ.

Více informací na stránkách ČMKU

 

20.02.2006

Dnes jsem si v ordinaci MVDr. Milana Snášila vyzvedla oficiální výsledky vyhodnocení dysplazie kyčelních a loketních kloubů. Po 14 dnech nepříjemné nejistoty jsem nesmírně šťastná, protože Monvi má ve svých téměř dvou letech samé nuly.

DKK 0/0

DKL 0/0

 

18.02.2006

A zase jsem doplňovala, "pro změnu" další fotečky malé Monvi ve fotogalerii

 

14.02.2006

Dnes jsem zapracovala na "starších" věcech a doplnila jsem standard plemene.

No a pro všechny, kterým se nechce moc číst, jsem připravila něco ke koukání ve fotogalerii

 

11.02.2006

Na mezinárodní výstavě v Brně získala Monvi v třídě otevřené ocenění V1 CAC.

Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy

 

05.02.2006

Na národní výstavě v polském Rzeszówě, získala Monvi v pracovní třídě ocenění výborná 1 a titul CWC. Podrobnosti najdete v sekci - Výstavní úspěchy

 

02.02.2006

Jsem velmi ráda, že Vám dnes u příležitosti zprovoznění našich nových webových stránek mohu oficiálně představit naši chovatelskou stanici Monvi Salvia.

Prozatím nejsou všechny odkazy plně funkční, proto prosím přijměte moji omluvu. Postupně budeme vše doplňovat.

 

Copyright © 2006-2010 Romana Marková - Monvi Salvia, weimaraner kennel, Všechna práva vyhrazena!

Veškerý obsah serveru monvisalvia.com je předmětem autorského práva v souladu s Autorským zákonem č. 121/2000 Sb.