Události:

Vše co se u nás událo a přinesl život ...

Úvod

•  Události

• Naše fenečky

• Fotogalerie

• Výmarský ohař

Monvi Salvia

• Naše štěňátka

• Kniha návštěv

• Informace

 

 

• 2010

• archiv 2009

• archiv 2008

• archiv 2007

• archiv 2006

 

 31.12.2008

pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009

pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009

pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009 pf 2009

 

Možná, že tak trochu příznačně, poslední den roku 2008 přináším také poslední aktualizaci. Na víc jak půl roku jsem se na těchto sránkách odmlčela. Samozřejmě za tuto dobu se toho u nás událo velmi mnoho, prožívali jsme svoje malé i velké radosti, malá i velká trápení, svoje vlastní vítězství i prohry, zkrátka vše co přinesl život, ale nyní se o těchto již neaktuálních událostech nebudu nijak rozepisovat.

 

Ráda bych Vám všem poděkovala za Vaši přízeň

a popřála do nového roku hodně zdraví, lásky,

přátelství a radosti, prostě "spoustu toho dobrého"

 

Pevně věřím, že s Novým rokem se nám podaří tyto stránky přivést opět k životu a doufám, že i nadále budete našimi pravidelnými návštěvníky.

 

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 01.06.2008

 

Tento víkend společně s naší kamarádkou Veronikou z chs Shefis vyrážíme do zahraničí na další výstavy ...

 

Našim prvním cílovým bodem je Hrušice ve Slovinsku, kde se konají dvě Národní výstavy Hrušica a Mežaklja. Naše cesta se zde rozděluje, neboť já s Assanteou zůstávám ve Slovinsku. Veronika s ostatními pejsky pokračuje dál do Chorvatska na jiné 2 výstavy, s tím, že v neděli odpoledne se pro nás vrátí a opět již společně pojedeme zpět domů.

 

Přes drobné komplikace se zajištěním ubytování v 20 km vzdáleném městě a cestováním místními autobusy a železnicí se nám tento výlet více než vydařil.

 

V sobotu 31.05.2008 výmarské ohaře posuzoval slovinský rozhodčí Boris Baič. Assantea zde ve třídě mladých získala známku výborná 2.

 

V neděli 01.06.2008 výmarské ohaře posuzoval finský rozhodčí Harto Stockmari. Assantea od něj ve třídě mladých získala ocenění VÝBORNÁ 1, CAJC a tímto svým třetím získaným CAJCem splňuje podmínky pro udělení titulu SLOVINSKÝ JUNIOR ŠAMPION KRÁSY. V závěrečných soutěžích o Nejlepšího mladého jedince FCI-VII. skupiny, které posuzoval srbský rozhodčí Dr. Milivoje Urošević si Assantea vyběhla ocenění JUNIOR BIG 1.

 

Čekání na závěrečné soutěže jsme si zkrátili minivýletem k řece Pišnici, na který mě a Assanteu zcela nečekaně pozvali slovinští majitelé dalšího vystavovaného výmarského ohaře Berni Golavski, se kterými jsem se dopoledne seznámila. Na několik foteček z tohoto výletu a psího dovádění se můžete podívat ZDE.

 Tímto Urse a jejímu příteli děkuji za jejich milou společnost a pohostinnost.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 30.05.2008

 

A máme tu další skvěkou novinku!!!

 

Jménem Kristýny a Jardy, páníků naší  zelené fenečky Agathy Monvi Salvia si Vás všechny dovoluji pozvat na jejich nově zprovozněné stránečky www.agatha-vok.estranky.cz

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 25.05.2008

 

V neděli brzy ráno nás autem vyzvedává naše kamarádka Jana s Dellou a kamarádem Honzou. Společně pak vyrážíme na Slovensko do Dunajského Klátova, kde Klub chovateĺov Weimarských stavačov pořádal klubovou výstavu. Kromě naší Monvinky a Assantei a Janiné Dellinky s námi pak ještě cestovali Ardeth a Abigale z chs Shefis, které jsme také vystavovali. Výmarské ohaře posuzoval slovenský rozhodčí Albín Luknár. Náš odchovánek Archibald Monvi Salvia obrdžel od pana rozhodčího ve třídě mladých známku velmi dobrý. Naše Assantea Monvi Salvia si v konkurenci 6 mladých feneček vyběhala známku výborná 4. A ze čtyř feneček ve třídě šampiónů obdržela naše Monvinka ocenění V2, res. CAC.

Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE.

Mé díky patří Janě a také kamarádce Jindřišce za pomoc, skvělou společnost a také fotečky.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 24.05.2008

V sobotu jsme se vydaly na coursingový trénink do Blanska. Já s Monvinkou, Míša s Airony a pak ještě naše kamarádka Nikola s Corinkou, která přizvala své dvě kolegyně od koníků. Přestože se běhalo na oploceném cvičišti a jen se 4 kladkama, dráha byla velice dobře postavená a všem psím účastníkům velmi svědčila. V prvním běhu si holky zaběhly každá sólo. Ve druhém kole se pak na start postavila máma Monvi se svou dcerou Airony. Holky předvedly skělou spolupráci a do cíle jako první dobíhá Airony, za ní pak Monvi a obě se zmocňují střapečku. Pro kamarádku Nikolu a její Coru to byla coursingová premiéra, přesto však Corinka ukázala, že má srdce lovce a oba běhy zvládla jako dokonalý profík. Holkám děkuji za skvělou společnost a zvlášť ještě Nikole za fotečky z této bezva akce.

Odpoledne se pak vydáváme na společnou procházku. Já s naší Monvinkou, Assanteou a Abinkou, kterou jsem měla na hlídání, Míša se svou Airony. Zcela náhodně se potkáváme s naší další kamarádkou Lenkou, její kolegyní a jejich labradory. A tak se nám zcela neplánovaně podařilo vytvořit smečku 4 šedivých výmaráků a 3 černých labíků.

 

Tento den se ještě v Litoměřicích konala Mezinárodní výstava psů, na které Annie Monvi Salvia obdržela ve třídě mladých od pana rozhodčího MUDr. Františka Nahodila známku velmi dobrá..

    s pozdravem Monvi Salvia  

 17.05.2008

 

Tento víkend probíhala na bratislavském výstavišti Incheba 2x Mezinárodní výstava psů SPRING DUODANUBE BRATISLAVA 2008.

 

V sobotu do třídy mladých nastoupil i náš odchovánek Archibald Monvi Salvia společně se svým majitelem Vladem Hrubým. Od pana rozhodčího Miroslava Stanovského získal ocenění V1, CAJC a tímto svým vynikajícím výsledkem se KVALIFIKOVAL na prestižní výstavu CRUFT 2009.

A dále ziskem svého třetího CAJCe na slovenských výstavách splnil podmínky pro udělení titulu SLOVENSKÝ JUNIOR ŠAMPION.

Oběma klukům ze srdce gratuluji ke skvělému vysledku a děkuji za perfektní předvedení a prezentaci naší chovatelské stanice MONVI SALVIA.

 

Na kompletní výsledky ze sobotního dne se můžete podívat ZDE.

 

Na závěr ještě děkují naší kamarádce Jindřišce z chs Šedý Duch za poskytnutí fotek z výstavního kruhu.

 

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 16.05.2008

Dovolte, abych se zde s Vámi podělila o svou obrovskou radost. Čtyři ze šešti "A" odchovánků již absolvovali rentgenové vyšetření na dysplazii kyčelních a loketních kloubů. Oficiální vyhodnocení provedl MVDr. Milan Snášil a potvrdil všem samé nuly, tzn. že Aron, Airony, Annie a Assantea Monvi Salvia mají krásné, ale především ZDRAVÉ KYČELNÍ I LOKETNÍ KLOUBY!!!

.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 10.05.2008

 

Naše Monvinka se v sobotu 10.5.2008 zúčastnila Mezinárodní výstavy psů v maďarské Budapešti. Ve třídě šampionů získala ocenění V1, CAC, CACIB, BOB a tímto splnila podmínky pro udělení titulu MAĎARSKÝ ŠAMPION KRÁSY, ale současně také podmínky pro udělení titulu INTERŠAMPION. Opět mé díky posílám kamarádce Veronice z chs Shefis za perfketní předvedení.

 

Další akcí, která v sobotu probíhala byla Speciální výstava výmarských ohařů v Lysé nad Labem. Ve třídě mladých bylo přihlášeno 19 feneček a mezi nimi i  Agátha a Annie Monvi Salvia, ta se však pro hárání nezúčastnila. Svým "přísným okem" posuzoval František Kaplan a Agatce zadal známku VD s tímto posudkem:

"Mladá fena středně silné kostry, výrazného samičího typu, ve výstavní kondici, typické hlavy, suchého dostatečně dlouhého krku, pevného rovného hřbetu, s korektní zádí, předhrudí méně výrazné, s dostatečně prostorným hlubokým hrudníkem, správné zaúhlení hrudních i pánevních končetin, lepší v postoji než v pohybu - v pohybu sbíhavé hrudní i pánevní končetiny, standardní osrstění."

Agátčiným pánečkům Kristýně a Jardovi děkuji za účast na této akci ...

    s pozdravem Monvi Salvia  

 04.05.2008

První květnovou sobotu nás opět čekala dlouhá cesta. Tentokrát jsme vyráželi v poněkud netradičním složení na Mezinárodní výstavu do rakouského Klagenfurtu. Svou zahraniční výstavní premiéru zde měla naše odchovánka Annie Monvi Salvia se svou rodinou Janou a dětmi Pavlínkou a Markem. Já jsem pak s sebou měla naší Monvinku a pak ještě na předvedení fenečku Anny kamarádky Jindřišky z chs Šedý Duch. Výmarské ohaře posuzoval rakouský rozhodčí Karl P. Reisinger.  Annie ve třídě mladých získala ocenění V1, JUGENDBESTER - čekatel rakouského junior šampiona, Anny Šedý Duch ve třídě pracovní V1, CACA, CACIB, BOB a naše Monvinka ve třídě šampionů V1, CACA, res. CACIB. Všem moc GRATULUJEME!!!

 

V neděli 4.5.2008 se Celostátní výstavy psů ve slovenské Banské Bystrici zúčastnil i náš odchovánek Archibald Monvi Salvia se svým majitelem Vladem. Od pana rozhodčího Ing. Milana Kandy získal ve třídě mladých v konkurenci 3 pejsků ocenění V1, CAJC. Oběma samozřejmě moc a moc gratulujeme a děkujeme!!!

    s pozdravem Monvi Salvia  

 20.04.2008

 

Během tohoto víkendu probíhalo hned několik zajímavých kynologických akcí. Na některých z nich měla naše chovatelská stanice MONVI SALVIA své zástupce a tak jsem velmi ráda, že Vás mohu informovat jak jsme si vedli:

 

V sobotu probíhala v Českých Budějovicích Mezinárodní výstava, které se zúčastnila se svou rodinou Annie Monvi Salvia. V konkurenci 7mladých feneček získala od pana rozhodčího Luďka Müllera známku výborná 5 a velmi pěkný posudek. A dále pak společně se svou menší paničkou Pavlínkou získaly v Juniorhandlingu 56 bodů ze 60. Více informací najdete na stránkách Annie.

 

Velmi úspěšný den měla i Míša s Airony. V neděli spolu skládaly další služební zkoušku, tentokrát BH - zkoušku doprovodného psa. V první bodované části z poslušnosti získaly 52 bodů ze 60 a dále pak ve druhé části, která má prověřit chování psa na veřejnosti a v dopravě, vůbec nezaváhaly a tak samozřejmě při této zkoušce obstály. Podrobnosti najdete na stránkách Airony.

 

Další pro nás velmi úspěšnou akcí byla 2x CACIB výstava ve Slovinském Celje. V sobotu výmarské ohaře posuzoval rakouský rozhodčí Karl P. Reisinger a v neděli slovinská rozhdočí Alenka Pokorn. Ve třídě mladých jsem vystavovala Arona - "Mortiho", který od obou rozhodčích získal ocenění 2x V1, CAJC a tímto splnil podmínky pro udělení titulu SLOVINSKÝ JUNIOR ŠAMPION KRÁSY.

Dále jsem zde vystavovala i naši Assanteu, která také získala od obou rozhodčích 2x V1, CAJC. Protože v sobotu pan rozhodčí Reisinger v kruhu zapomněl zadat titul JUNIOR BOB, do závěrečných soutěží o nejlepšího mladého jedince výstavy nastoupili oba naši šediváci. Do užšího finále 10 psů byla vybrána i naše Assantea, do boje o pořadí však již nezasáhla. V neděli paní rozhodčí titul JUNIOR BOB zadala  Assi, ale vzhledem k dlouhé cestě domů, jsme se již závěrečných soutěží nezúčastnili. Mé velké díky patří kamarádce Míši z chs Grey Luck za pomoc s dopravou a také za vytvořené zázemí během této dvoudenní výstavy.

 

A na úplný závěr si nechávám informaci o sobotní Speciální výstavě výmarských ohařů ve slovenských Dvoriankách, kterou pořádal Klub chovateľov weimarských stavačov. Naše Monvinka ve třídě šampionů získala od pana rozhodčího Jozefa Jursy ocenění V1, CAC, BOB, Vítěz speciální výstavy. Tentokrát moc děkuji kamaráce Veronice z chs Shefis za perfektní předvedení naší Monvinky na této výstavě.

 

Samozřejmě všem moc GRATULUJI a také DĚKUJI!!!

    s pozdravem Monvi Salvia  

 18.04.2008

 

Před nastávajícím a poněkud akčnějším víkendem jsme v pátek uspořádali další přátelské setkání štěňátek Monvi Salvia. Tentokrát však důvodem pro sraz nebyl jenom plánovaný výlet do brněnského okolí, ale hlavně společná účast sourozenců na kynologické akci:

 

Kromě Annie, která se úspěšně odsvodila již před 14 dny a Archibalda, který bydlí na Slovensku se sešli všichni sourozenci: Agátha, Airony, Assantea a Aron alias "Morti". Odborné posouzení všech provedl Ing. Petr Klaška a to následovně:

Aron:

typicý výmarský ohař, jednobarevného zbarvení, středně silné kostry, úplného chrupu, nůžkového skusu, standardní kvality srsti, klidné povahy, výšky 65 cm, světlé barvy oka, normálního ucha a čenichu, bez hrubých vad.

Assantea:

typicý výmarský ohař, jednobarevného zbarvení, středně silné kostry, úplného chrupu, nůžkového skusu, standardní kvality srsti, klidné povahy, výšky 59 cm, světlehnědé barvy oka, normálního ucha a čenichu, bez hrubých vad.

Airony:

typicý výmarský ohař, jednobarevného zbarvení, středně silné kostry, úplného chrupu, nůžkového skusu, standardní kvality srsti, klidné povahy, výšky 62 cm, světlé barvy oka, normálního ucha a čenichu, bez hrubých vad.

Agatha:

typicý výmarský ohař, jednobarevného zbarvení, středně silné kostry, úplného chrupu, nůžkového skusu, standardní kvality srsti, klidné povahy, výšky 61 cm, světlé barvy oka, normálního ucha a čenichu, bez hrubých vad.

 

Všem pánečkům samozřejmě moc děkuji za účast a gratuluji k úspěšnému absolvování!!

 

Páteční odpoledne jsme ještě využili ke společné procházce našich odchovánků a jejich pánečků. Krásné sluneční počasí nás zlákalo do nedalekých Popůvek ke zdejšímu rybníku. Protože od loňského léta, to byla první letošní koupací příležitost pro Agátku, Airony a Aronka, byly na nich zřejmé jisté rozpaky. Jedině máma Monvi, byla od začátku nedočkavá a velmi hlasitě se domáhala své asistence při přinášení aportu z vody. Jako první se do rybníka za aportem osmělil a svoji "opatrnost" překonal Aronek. Jeho plavecký styl by se dal nejpříhodněji nazvat  "vodní klokan", ale i přes poněkud komický způsob byl velmi šikovný a aportík přinesl. Ze začátku mu holky Agátka s Airony sekundovaly ze břehu, později se osmělily i dále do vody, nicméně si velmi pečlivě hlídaly výšku vodní hladiny.

Po chvilce odpočinku hodina plavání pokračovala ... tentokrát holky dostaly osobního trenéra Jardu, který jim dodával odvahu přímo z vody a uplácel je piškoty. Tato výuková metoda přinesla své ovoce, protože obě holky si také zaplavaly. První lekce plavání skončila úspěchem, ale je jasné, že trénovat se bude muset ...  

Tímto velmi děkuji Kristýně a Jardovi, pánečkům Agátky za nafocení a poskytnutí skělých fotek z této vodní akce. Prozatím se na ně můžete podívat ZDE

  

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 12.04.2008

V sobotu ráno jsme společně s Míšou vyrazili na Mezinárodní výstavu psů do rakouského Wieselburgu. Výmarské ohaře posuzovala paní rozhodčí Sigrid Jarmer. Jako první ve třídě mladých nastoupil Aron - "Morti" a získal ocenění V1, JUGENDBESTER - čekatel rakouského junior šampiona. Míše s Airony se tentokrát příliš nedařilo,  paní rozhodčí ji ve třídě mladých zadala známku velmi dobrá. A na závěr pak Monvi ve třídě šampionů získala V1, CACA, res. CACIB.

Na kompletní výsledky výstavy se můžete podívat ZDE.

 

Naše Assantea byla sama vyslána na Národní výstavu do Ostravy, kde ve třídě mladých, v konkurenci 10 fen, získala od pana rozhodčího Luďka Müllera známku výborná. Tímto bych ráda poděkovala naší kamarádce Veronice Pifkové z chs Shefis za pomoc s jejím předvedením.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 06.04.2008

Během tohoto víkendu, se událo hned několik zajímavých akcí:

Další neméně důležitou novinkou je, že Annie v sobotu 5.4. absolvovala Jarní svod loveckých psů v Žilině u Kladna. Podrobně ji prohlédl, změřil, posoudil, veřejně zhodnotil a posudek oficiálně potvrdil pan rozhodčí Buba. "Annie je typický výmarský ohař, jednobarevného zbarvení, silné kostry, úplného chrupu, nůžkového skusu, se standardně kvalitní srstí, klidné povahy, výškou 62 cm, dravčí barvy oka, s normálním uchem i čenichem, bez hrubých vad." Více podrobností najdete přímo na stránkách Annie.

Samozřejmě moc děkujeme a také gratulujeme.

 

V prvé řadě je to obrovský úspěch Míši s  Airony na jejich prvních zkouškách. V sobotu holky spolu složily ZZO - zkoušku základní ovladatelnosti s počtem 59 bodů z celkových 60 a známkou prospěla výborně. V neděli pak spolu ještě zvlády ZOP - zkouška ovladatelnosti psa s počtem 97 bodů z celkových 100 a opět známkou prospěla výborně. Více podrobností včetně bodovacích tabulek a fotek najdete přímo na stránkách Airony. Pro mně osobně to byl opravdu velmi radostný pocit vidět,  jak jsou holky spolu dokonale sehrané. K dosaženým výsledkům jim moc GRATULUJEME a přejeme, ať se jim stejně dobře daří i na dalších zkouškách.

 

 

A na závěr zde máme nedělní coursingový trénink, který pořádal Brněnský Coursing Club. Ačkoliv to byl narozeninový den naší Assantei a jejich sourozenců, patřil především Monvice, mámě těchto oslavenců. Společně strávený den na coursingové dráze byl můj dárek pro Monvi, jako poděkování, že přesně před rokem přivedla na svět 7 štěňátek a byla jim starostlivou mámou. Na coursingovou dráhu se dostala po víc než roční přestávce, ale nic z pronásledování střapečku nezapomněla. V areálu Panská Lícha, kde se tréninky konaly, jsme s Monvi nikdy v životě nebyly, přesto ihned po příjezdu, ještě předtím než vše začalo, poznala co se tu bude dít. Mohla se zde konat výstava, zkoušky nebo i jiná kynologická akce, přesto Monvi zcela jistě věděla, že bude běhat za bíločerveným střapcem a ihned byla ten nejnedočkavější a nejšťastnější pes na světě.

Milou a zároveň velmi šikovnou společnost nám zde dělala Airony se svými pánečky Mišou a Tomem. Airony nezapřela, že je dcerou své mámy Monvi a při své coursingové premiéře oba tréninkové běhy za střapečkem zaběhla jen s Míšinou nepatrnou pomocí na výbornou. Airony je opravdu moc šikovná, tak jsem zvědavá jak ji to bude běhat dál.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 06.04.2008

Tento den naše A - štěnda oslavila svoje první narozeniny, že to byly oslavy se vší parádou se můžete podívat kousek níž. Pánečkové Agátky, Airony a Annie holkám nachystaly vskutku lahodné dortíky. A protože takovou ňamku ocení nejeden mlsný psí jazýček, poprosila jsem Kristýnu, Míšu a Janu, aby se s námi podělily o recepty:

     

Agatha + Kristyna:

"Agátčina tvarohová BOMBA"

Smíchejte tvaroh s podušenou zeleninovou směsí a přidejte uvařené těstoviny. Do směsi přimíchejte asi 3 dcl želatiny a vše nalejte do připravené misky. Ztuhlý dort vyklopte na talířek a na ozdobu místo svíčky použijte nožičku párku.

PS: Musím říct, že Aguška koukala na párek nevěřícně, protože ho do té doby neviděla. Nejdřív okusovala ten dort a pak teprve přišla na to, že ten párek je taky k jídlu.

Airony + Míša:

"Mlsounova variace"

Našlehejte 2 bílé tvarohy a 3 Lipánky, dno dortové formy vyskládejte piškotama a poté zalijte ušlehanou směsí. Vršek ozdobte po okraji piškoty a poklaďte doprostřed piškoty, tak aby tvořily jedničku. Piškoty ozdobte plátky kiwi a pomerančovým dovětkem a MLSOUNOVA VARIACE je hotova a připravena ke zbaštění.

PS: Přejeme dobrou chuť

Annie + Jana:

"Dort ANI NE 30 vteřin"

Uvařte cca 3/4 kg spodních stehenních kuřecích řízků a 2 morkové kosti se špetičkou soli a vše nechte vychladnout. Pak pokrájejte uvařené maso a přidejte i trochu pokrájené šunky a vše vložte do malé dortové formy. Z 1/2 l vývaru a 6 plátků želatiny si připravte tekutou želatinu, kterou pak nalijete na maso a šunku v dortové formě. Směs promíchejte a nechte ztuhnout. Pak dort vyklopte a ozdobte šlehačkou. Toť vše.

PS: Pokud se chcete dozvědět víc o názvu tohoto dortíku, mrkněte na stránky Annie

     

Pokud budete chtít, můžete se také směle pustit do kulinářského umění. Všem Vám přejeme dobrou chuť, jen prosím nezapomeňte, pokud je Váš mazlíček zvyklý pouze na granulky, větší porce takové dobroty by mohla mít za následek opravdu nehezké žažívací problémy. Takže prosím všeho s mírou!!!

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 30.03.2008

V neděli jsem se ještě s Monvinkou zúčastnila národní výstavy v maďarské Kalocsi. Monvi ve třídě šampionů získala ocenění V2, res. CAC.

Velké gratulace však posíláme naší kamarádce Veronice Pifkové z chs Shefis, kdy její fenečka Abigale Shefis a odchovánek Aileron Shefis získali V1, CACJ.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 29.03.2008

Na Celostátní výstavě psů v Nitře výmarské ohaře posuzoval maďarský rozhodčí Erdös László. Ve třídě mladých psů nastoupil se svým pánečkem Vladem i náš odchovánek Archibald Monvi Salvia a získal k mé obrovské radosti ocenění VÝBORNÝ 1, CAJC - čekatel slovenského junior šampiona. Oběma moc GRATULUJI a DĚKUJI!!!

Dále pak naše Assantea získala ve třídě mladých známku výborná a naše Monvi ve třídě šampionů V2, res. CAC.

Podrobnosti a kompletní výsledky výstavy dodám co nejdříve.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 25.03.2008

Protože se naše domácnost dočasně rozrostla o Aronka -  "Mortiho", kterého jsem měla chvíli na starost a hlídání, využila jsem nabídky Míši od naší Airony na takový menší rodinný výlet. A tak jsme se krátce po obědě vydaly se 4 šedivkama na rozhlednu Babí Lom nedaleko Lelekovic.

Ačkoliv jsem měla pocit, že cesta je spíš pro kamzíky, čtyřnozí účastníci výletu si s nimi v ničem nezadali a evidentně byli ve svém živlu. Na fotografii zleva:

Máma Monvi, Aron - "Morti", Assantea a s bílým obojkem Airony.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 22.03.2008

Na Mezinárodní výstavě v Praze měla naše chovatelská stanice Monvi Salvia opět početné zastoupení. Dalo by se říct, že to bylo další neoficiální setkání našich štěňátek a jejich pánečků, protože jsme se zde sešli všichni až na Archibalda a jeho pánečka Vlada, který to má ze Slovenska poněkud z ruky.

Nejdříve se v mladých pejscích předvedl Aron - "Morti" , který v početné konkurenci 10 psů získal známku výborný. V mladých fenečkách pak nastoupily všechny naše 4 holky. V ještě početnější konkurenci 14 mladých feneček získaly všechny od pana rozhodčího MUDr. Františka Nahodila známku výborná. Agátka, Airony a Annie si pak ještě zaběhaly v užším finále o pořadí a nejvíce se panu rozhodčímu líbila Agátka, která získala ocenění V4. A na závěr ve třídě šampionů jsem předvedla mámu Monvi, která získala ocenění V2, res. CAC.

Dalšího velice krásného výsledku dosáhla Pavlínka, mladší panička naší Annie v Juniorhandlingu. Pro obě to byla premiéra, ale holky nezaváhaly a společně získaly 51 bodů z možných 60.

Všem našim štěňátkům a jejich pánečkům gratuluji ke krásným výsledkům a výborným posudkům a samozřejmě jim patří mé velké děkuji.

Samozřejmě děkuji i naší kamarádce Janě Martínkové z chs Velis Nolis, že nás bezpečně dopravila na výstavu i zpět do Brna. A v neposlední řadě Renči a Tonymu, pánečkům "Mortiho" za jejich pohostinnost během našeho pobytu v Praze.

Podrobnosti a kompletní výsledky dodám co nejdříve.

 

 

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 18.03.2008

V sekci Výmarský ohař jsme otevřeli novou rubriku - Vaše dotazy.

Zde se budu snažit zodpovědně odpovídat na Vaše otázky k výmarským ohařům. Pokud Vás budou zajímat naše názory a zkušenosti s výmarskými ohaři, napište nám. 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 12.03.2008

Jak jste si již na úvodní stránce mohli povšimnout, připravili jsme pro Vás velikou aktualizaci našich stráneček. Kromě doplnění všech významných událostí letošního roku jsme provedli především změnu grafického designu. Doufám, že se Vám tato změna bude líbit a nadále nám zachováte svou přízeň. Prozatím nejsou všechny odkazy plně funkční, ale postupně vše doplníme a zprovozníme ...

A dále bychom Vás velmi rádi jménem Míši Vrbkové, majitelky naší bílé fenečky Airony Monvi Salvia pozvali na jejich dnes nově zprovozněné stránečky www.airony.com

 

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 08.03.2008

Tentokrát s námi na výstavu do rakouského Grazu vyrazila i Míša, majitelka naší bílé Airony. Ve třídě mladých ji paní rozhodčí Steffi Kirschbichler zadala ocenění V1, JUGENDBESTER - čekatel rakouského junior šampiona krásy. A dále v závěrečných soutěžích o Nejlepšího mladého jedince FCI 7 skupiny si holky vyběhaly krásné druhé místo a titul RES. JUNIOR BEST IN GROUP.

Oběma moc gratuluji a děkuji!!!

Dále Monvinka ve třídě pracovní získala ocenění V2, res. CACA.

Podrobnosti najdete v sekci Naše fenečky » Monvi » Výstavy

Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE.

Na závěr mi dovolte poděkovat kamarádce Veronice za předvedení Monvinky a dále pak přátelům Barči a Karlovi od RR Alexe a Pepeeho za obrovskou podporu a pomoc pro Míšu a Airony v závěrečných soutěžích a krásné fotečky.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 24.02.2008

Poslední únorovou neděli jsme se opět vydali do Slovinska, tentokrát na Národní výstavu v Celje. Bohužel tentokrát náš tým nebyl kompletní, protože Aronek pro své nachlazení a kašel musel zůstat doma. A tak zde nastoupila pouze naše Assantea. Již po třetí se ve třídě mladých utkala s téměř 18 měsíční fenečkou Kika Aruba Imperium Star a ani tentokrát se ji napodařilo prolomit druhé místo. Italský rozhodčí Giuliano Biasiolo ji zadal známku výborná 2.

Jako obvykle podrobnosti najdete v sekci Naše fenečky » Assi » Výstavy  a kompletní vysledky ZDE.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 09.02.2008

Na Mezinárodní výstavě psů v Brně bylo přihlášeno celkem 34 výmarských ohařů krátkosrstých, které posuzoval MUDr. František Nahodil. Naše chovatelská stanice Monvi Salvia, zde také měla své celkem početné zastoupení: Aron, Agatha, Airony, Assantea a samozřejmě máma Monvi.

Aronek v konkurenci 5 mladých pejsků získal ocenění V3. Holky pak v konkurenci 13 mladých feneček získaly známku V, přičemž Agátka a Airony skončily neoficiálně na 5. a 6. místě. A na závěr si Monvinka ve třídě šampionů vyběhala ocenění V1, CAC, CACIB.

Tímto GRATULUJI všem našim odchovánkům k výbornému ocenění a velmi pěkným posudkům a samozřejmě všem pánečkům děkuji za perfektní prezentaci naší chovatelské stanice Monvi Salvia.

Podrobnosti najdete v sekci Naše fenečky » Assi » Výstavy, dále také Naše fenečky » Monvi » Výstavy a samozřejmě výsledky ZDE.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 26.01.2008

Slovensko, Mezinárodní výstava Trenčín - náš odchovánek Archibald Monvi Salvia zde ve třídě mladých od pana rozhodčího Jozefa Jursy získal známku velmi dobrý a stejně tak i naše Assantea zde byla ve třídě mladých velmi dobrá..

Podrobnosti najdete v sekci Naše fenečky » Assi » Výstavy a na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 13.01.2008

O víkendu nás pak ještě čekala cesta do Slovinska, kde se konala 2x CACIB výstava Ljubljana a Tromostovje. V sobotu nás posuzoval slovinský rozhodčí Miroslav Zidar. Jako první byl ve třídě mladých posouzen Aron, který získal ocenění V1, CAJC.  Naše Assantea ve třídě mladých získala ocenění V2 a Monvi ve třídě šampiónů V1, CAC, res. CACIB.

V neděli výmarské ohaře posuzoval Zvi Kupferberg z Izraele. Aronek opět získal V1, CAJC, Assinka byla tentokrát VD2 a Monvinka získala V1, CAC a tímto splnila podmínky pro udělení titulu SLOVINSKÝ ŠAMPION KRÁSY.

Podrobnosti najdete v sekci Naše fenečky » Assi » Výstavy a také Naše fenečky » Monvi » Výstavy

Na sobotní výsledky se můžete podívat ZDE a na ty z neděle pro změnu TADY.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 11.01.2008

Národní výstava v Olomouci byla první příležitostí pro naše "A" odchovánky nastoupit do třídy mladých. Ačkoliv se příhlásily 4 štěňátka Monvi Salvia, nakonec se zúčastnil pouze Aron a naše Assantea, fenečky Agátka a Airony pro hárání nemohly přijet. Výmarské ohaře posuzoval  rozhodčí František Kaplan, bohužel v jednotlivých třídách neurčoval pořadí 4 nejlepších jedinců, ale pouze zadal ocenění. Aron i Assantea získali známku VD.

Podrobnosti najdete v sekci Naše fenečky » Assi » Výstavy

Na kompletní výsledky se můžete podívat ZDE.

Tímto bych ještě ráda poděkovala Tomovi od naší Airony, že nás dovezl do Olomouce a kamarádce Jindřišce, která nás zase přivezla zpět do Brna.

    s pozdravem Monvi Salvia  

 

 

Copyright © 2006-2010 Romana Marková - Monvi Salvia, weimaraner kennel, Všechna práva vyhrazena!

Veškerý obsah serveru monvisalvia.com je předmětem autorského práva v souladu s Autorským zákonem č. 121/2000 Sb.